Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на крушките на алфа 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на крушките на алфа 147

Днес се мъчих да смена предната лява крушка за късите светлини но ударих на камък нещо ... Бяха ми разправяли , че някъде ги сменят набързо само като си платиш крушката ... Някой знае ли къде ги сменят ? А ако кажете къде сменят и тасове ... че съм доста ударен в ръцете .

Тасовете някой гумаджия ще ти ги смени,но ще иска сигурно заплащане. То те са на щипки,дърпаш и трябва да излезнат. Трябва да огледаш само дали не са вързани със свински опашки,ако са вързани,режеш и пак дърпаш. Крушката също не е от най-трудните неща за смяна. Махаш капачето на фара,вадиш буксата с крушката и я сменяваш.

Comment

Коя година е колата, че при фейса си има особености. Там трябва да бръкнеш и да мръднеш една метална пластинка за да освободиш крушката от леглото. От ляво ако ти се провира ръката е сравнително лесно, но от дясно се развива казанчето на антифриза и се избутва колкото може нагоре за да се освободи място.
      sigpic

Comment

Значи тасовете и сам може да си смениш, те са лесни. Но светлините, или ако има и фарче за мъгла вече става сложно.
        Ако си с ксенон даже ти предлагам изобщо да не се захващаш, аз ходих при Бобо и си спомням, че беше зорна работа, сваля ми половината калник чак.
        sigpic Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-JET 16V 2004 (BOSE + Xenon)

Comment

Първоначално публикувано от e01 Покажи съобщение
          сваля ми половината калник чак.
          А другата половина от калника на колата ли остана ?
          Колега, ако е преди фейса, крушката се сменя като всяка крушка просто е гнИеч и ако си с по-дебели пръсти ще падне псуване. Ако имаш телефон с хубава камера снимай вътре да видиш как се държи пластинката, махни буксата първо, виж на снимката в каква посока трябва да бутнеш пластината, за да отпусне крушката и готово ! Не е ядрена физика, иска се търпение !
          ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Comment

2001 е колата , но правих струвах и накрая останах само с псуването но не успях да е сменя ... Нямам нерви вече да се мъча , ако някой знае къде ще ми е сменят да казва нещо пробвано .

Comment

От къде си? Ще ти я сменя без пари, само да си някъде наблизо.
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                От къде си? Ще ти я сменя без пари, само да си някъде наблизо.
                От Пловдив съм - изгрев

Comment

Първоначално публикувано от Coutinho Покажи съобщение
                  От Пловдив съм - изгрев
                  Аз ще я сменя! Пиши на лични да ти да телефон!
                  EXX- Alfa Romeo 147 1.6ТС 120к.с-2001г. - Gray /147-105к.с-2009г. - Black/ 147-105к.с-2008г.-Brown
                  147-105к.с-2008г. - Brown/147-105к.с-2009г. - Red
                  NEW-Cruze 1.8 16v 144к.с-2014г./BMW 120d 177к.с

Comment

В крайна сметка ми е направиха в един салон тук в Пловдив за около 1 минута може би и по малко , крушката си е носих а пича не ми взе никакви пари ...

Comment

Working...
                    X